Dynamische Energieprijzen

Dynamische uurtarieven

Samen staan we de komende jaren voor een grote uitdaging. Om aan het huidige Klimaatakkoord te voldoen, zal er iets moeten veranderen. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het veranderen van de energiewereld. 

Als consument word je maar weinig geprikkeld om slim om te gaan met je elektriciteit. Je betaalt immers op elk moment van de dag het tarief dat je hebt afgesproken met je energieleverancier. Je energieleverancier betaalt overigens niet altijd dezelfde tarieven want de inkoopprijzen variëren van uur tot uur voor elektriciteit en per dag voor gas. Stroom- en gasleveranciers kunnen door van deze verschillen gebruik te maken winst maken.

Bespaar met een dynamisch contract
Leveranciers van dynamische prijzen doen dit anders en berekenen de inkoopprijs van stroom en gas een-op-een aan jou door. Je betaalt dus altijd de werkelijke prijs voor je energie. Voor stroom verschilt de prijs per uur, voor gas per dag. Is er dan helemaal geen verschil tussen de verschillende dynamische leveranciers? Jawel, sommige partijen rekenen afhankelijk van het type contract een inkoopvergoeding en verder onderscheiden deze partijen zich door verschillen in de hoogte van de de vaste leveringskosten.

Meer weten over hoe het prijsmodel van een dynamisch contract eruitziet? Lees hier meer…

De toekomst
Samen energie opwekken en oplossingen vinden voor minder verbruik is wat ons betreft de toekomst. Zo kunnen we beter gebruikmaken van duurzame energiebronnen én kun je als eindgebruiker mogelijk besparen op je energierekening. En het is echt waar: iedereen kan een contract afsluiten met energietarieven tegen de inkoopprijs daarvoor is geen specifieke marktkennis nodig.

Lees meer over de energietarieven en het verschil tussen vaste en flexibele tarieven.

Alle organisaties die meewerken

Voor meer informatie over energie en de energieleveranciers kijk dan op: https://www.consuwijzer.nl/elektriciteit-en-gas